Kanapada ubade ja kapsagaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
11. august 2014, 03:05

Kanapada ubade ja kapsaga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tl Sinepiseemned
4 tk Kanakintsuliha
400 g Valged oad
400 g Kapsas
0.5 tk Sibul
1 tk Hakitud estragon
2 sl Õli
200 ml Rõõsk koor 35%
3 sl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
2 sl Valge palsamiäädikas

Valmistamine

1. Aseta sinepiseemned palsamiäädikasse likku.

2. Eemalda ubadelt varreotsad ja keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.

3. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja prae, kuni liha värvus on muutunud.

4. Haki kapsas ja sibul.

5. Kuumuta pannil õli ja prae sibul kergelt läbi.

6. Lisa pannile kapsaviilud ja kuumuta.

7. Vala pannile koor ja kuumuta mõõdukal tulel.

8. Maitsesta kaste estragoni, sinepi ja soola ning pipraga.

9. Vahetult enne valmimist sega hulka eelnevalt keedetud oad.

HEA TEADA!

* Estragoni võid asendada ka peterselliga.

* Kintsuliha jääb pajas mõnusalt mahlane, aga roog maitseb hästi ka kanafileega.

* Leota sinepiseemneid vähemalt pool tundi enne roale lisamist. Leotades seemned punduvad ja muutuvad maitsekamaks. Kui äädika hapukas maitse ei ole meelepärane, võid seemneid leotada ka vees. Kiiremini saab seemned pehmeks, kui neid paar minutit keeta.