Maasika-apelsinisupp Kreeka jogurtiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 1‒2 tundi maasikate maitsestumiseks ja jahutamiseks
Koostisosad
600 g Maasikad
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Tšillipulber
3 sl Suhkur
2 sl Suhkur
6 dl Kreeka jogurt 10%
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
2 peotäit lehti Piparmünt
1 dl Rõõsk koor (soovi korral) 35%
Valmistamine
1. Puhasta maasikad, lõika õhukesteks viiludeks ja pigista peale sidrunimahl. Lisa 3 sl suhkrut ja tšillipulber, sega läbi ning lase 1‒2 tundi külmkapis maitsestuda.
2. Klopi jogurt kausis 2 sl suhkruga läbi. Lisa värske apelsinimahl ja hakitud piparmündilehed ning tõsta külmkappi.
3. Serveerimisel pane anuma põhja marineeritud maasikad ja vala üle apelsinijogurtiga. Tõsta kaunistuseks peale värskeid maasikaid ja piparmündilehti, soovi korral ka lusikatäis vahukoort.
Kommentaarid (0)