Maasika-apelsinisupp Kreeka jogurtigaFoto: Kristi Metsa
Kiudainerikkad toidud
25. juuli 2014, 09:22

Maasika-apelsinisupp Kreeka jogurtiga

Hea, et Eestimaal kestab maasikaaeg mitu nädalat, sest sellest puhaste maitsetega lihtsast supist ei saa vist kunagi isu täis. Maasikad võid maitsestuma panna juba eelmisel õhtul ja järgmisel päeval jääb üle supp sõna otseses mõttes vaid kokku segada!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 1‒2 tundi maasikate maitsestumiseks ja jahutamiseks

Koostisosad
600 g Maasikad
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Tšillipulber
3 sl Suhkur
2 sl Suhkur
6 dl Kreeka jogurt 10%
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
2 peotäit lehti Piparmünt
1 dl Rõõsk koor (soovi korral) 35%

Valmistamine

1. Puhasta maasikad, lõika õhukesteks viiludeks ja pigista peale sidrunimahl. Lisa 3 sl suhkrut ja tšillipulber, sega läbi ning lase 1‒2 tundi külmkapis maitsestuda.

2. Klopi jogurt kausis 2 sl suhkruga läbi. Lisa värske apelsinimahl ja hakitud piparmündilehed ning tõsta külmkappi.

3. Serveerimisel pane anuma põhja marineeritud maasikad ja vala üle apelsinijogurtiga. Tõsta kaunistuseks peale värskeid maasikaid ja piparmündilehti, soovi korral ka lusikatäis vahukoort.