Kartuli, herne ja küüslaugu püreeFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
21. juuli 2014, 02:32

Kartuli, herne ja küüslaugu püree

Värsketest kartulitest ja hernestest saab mõnusalt kreemise püree. Koos krõbeda peekoniga on see täiesti piisav suviseks eineks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl Või
1 dl Piim
1 tl Sool
1 dl Riivitud parmesan
200 g Peekon
1.5 kg Kartul
500 g Värske hernes
2 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Kaabi kartulitel koor ära. Pane tükeldatud kartulid, herned ja küüslauk potti. Vala peale vesi. Lisa soola ja kuumuta keemiseni. Keeda 25 minutit, kuni kartulid on pehmed.

2. Nõruta ja tambi koos või, piima ja soolaga pudruks. Sega hulka riivitud Parmesan. Serveeri krõbeda peekoniga.