Kiudainerikkad toidud

Pähkli-purukattega vaarikavorm 

Lia Virkus, 21. juuli 2014, 01:58
Pähkli-purukattega vaarikavorm Jaan Heinmaa
Suvel ei pea tingimata vaeva nägema koogi küpsetamisega. Võid ka marjad lihtsalt ahjuvormi panna ja laotada peale purukatte. Maius maitseb eriti hea koos külma vanillijäätisega. Marjadest võid kasutada ainult vaarikaid või segada vaarikad kokku maasikate, mustikate ja/või sõstardega.

Koostisosad
6 dl Vaarikad
100 g Kreeka pähklid
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Nisujahu
100 g Või (toasoe)
1 dl Suhkur (Demerara)
1 tk Muna
SERVEERIMISEKS
Vanillijäätis

Valmistamine

1. Pane marjad ühte suuremasse võitatud ahjuvormi või nelja väiksesse portsjonvormi.

2. Sega hakitud Kreeka pähklid, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja jahu. Vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ja seejärel kuivainesegu.

3. Laota segu vaarikatele. Küpseta 180kraadise ahju alumisel siinil 15–20 minutit ehk kuni kate on kuldne ja krõbe. Serveeri külma vanillijäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee