Kiudainerikkad toidud

Kodujuustutort vaarikatega 

Lia Virkus, 4. august 2014 02:20
Kodujuustutort vaarikategaFoto: Jaan Heinmaa
Valmista metspähklimaitselise küpsisepõhjaga tort päev enne serveerimist. Tordi teevad hõrguks hapukad vaarikad. Suvel kaunista tort värskete marjadega. Talvel ja kevadel, kui ainus valik on külmutatud marjad, tasub määrida neile pintsliga veidi tarretisesegu.

Koostisosad
PÕHI
80 g Metspähklid (röstitud kooritud)
150 g Digestive'i küpsised
75 g Sulatatud või
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
400 g Kodujuust
3 tl Želatiin
3 sl Vesi
KAUNISTUS
150 g Vaarikad
2 tl Želatiin
1 dl Vesi
1 tl Suhkur
1 tl Sidrun (värskelt pressitud mahl)

Valmistamine

1. Purusta põhja tarvis (köögikombainis) pähklid ja küpsised. Sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu selle põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

2. Vahusta koor tavalise ja vanillsuhkruga, sega hulka kodujuust.

3. Mõõda 3 tl želatiini vette ja paisuta 5 minutit, seejärel lahusta segades väiksel kuumusel. Lase veidi jahtuda. Nirista želatiinilahus kodujuustuvahu hulka, samal ajal mikserdades.

4. Kalla mass vormi ja pane tort külma tarduma.

5. Mõne tunni pärast lahusta kaunistuse tarbeks želatiin vee-suhkru-sidrunimahlasegus. Laota vaarikad tordile ja pintselda üle jahtunud želatiiniseguga. Pane tort veel pooleks tunniks külma tarduma.