Kapsa-porgandipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. juuli 2014, 03:38

Kapsa-porgandipirukas

Kohupiima-muretaina ja kapsa-porganditäidisega mahlane pirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Sobib peolauale, samuti argiõhtul tee või kohvi kõrvale.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
250 g Või
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
250 g Kohupiim
Sool
TÄIDIS
1.5 kg Kapsas
500 g Porgand
3 sl Või
8 dl Vesi
1 sl Sool
1 sl Veiniäädikas
2 sl Fariinsuhkur
1.5 dl Hapukoor (paks)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine

1. Sega taina tarvis pehme või, jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks tainaks. Keera toidukilesse ning lase vähemalt 1 tund külmas seista.

2. Lõika kapsas peenteks ribadeks. Riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista kapsas ja porgand poti põhjas võis, kalla siis peale vesi ja keeda pehmeks.

3. Nõruta köögiviljad, maitsesta soola, äädika ja fariinsuhkruga. Lase jahtuda ning sega hulka hapukoor.

4. Eralda tainast üks neljandik ja rulli mõlemad tükid 0,5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta suurem tainaleht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata kapsa-porgandiseguga nii, et äärtest jääb 3 cm vabaks. Tõsta ääred täidise peale ja määri veega. Kata väiksema tainalehega ning vajuta servad tihedalt kinni.

5. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 225° juures 25–30 minutit.