Suvikõrvitsa-carbonaraFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. juuli 2014, 00:16

Suvikõrvitsa-carbonara

Carbonara on klassikaline pastakaste koore, peekoni ja Parmesaniga. Siinsele variandile on lisatud ohtralt ka suvikõrvitsat, mis teeb roa veelgi maitsvamaks. Kasuta kindlasti värsket tüümiani, siis on tulemus eriti hea.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Penne
2 tk Suvikõrvits (keskmine)
3 tk Munakollane
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Parmesan (värskelt riivitud)
110 g Peekon
Oliiviõli
Basiilikulehed
Värske tüümian
Meresool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda penne rohkes soolakas vees al dente.

2. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks (suuremad veel kord pooleks) ja siis seibideks.

3. Sega munakollased kahvli abil kokku koore ja poole koguse riivitud Parmesaniga. Maitsesta soola ja pipraga, jäta ootele.

4. Ribasta peekon ja prae suurel kõrgete äärtega pannil krõbedaks. Lisa pannile suvikõrvits ning jahvata peale musta pipart. Puista üle hakitud tüümianiga. Kuumuta, kuni suvikõrvits on kuldpruun.

5. Nõruta penne, säilitades pisut keeduvedelikku. Vala penne kohe suvikõrvitsa juurde, lisa veidi keeduleent ja sega läbi. Lisa ka muna-koore-juustusegu, tõsta pliidilt.

6. Sega roog korralikult läbi ja puista peale ülejäänud Parmesan (vajadusel lisa veel keeduvett). Maitsesta tarvidusel täiendavalt soola pipraga ning serveeri kohe.