Kiudainerikkad toidud

Mustika-mazarini 

Kersti Rea, 10. juuli 2014, 09:03
Mustika-mazariniFoto: Seljamaa Fotostuudio
Muffinivormides küpsetatud mustikakoogikesed on randaminekuks mugav valik. Mustikad võid asendada ükskõik milliste muude suvemarjadega. Kogus 10-12 tükki.

Koostisosad
100 g Või
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
3.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
500 g Mustikad
Mandlilaastud
PEALE
50 g Või
1 dl Suhkur
1 dl Mandlijahu
2 tk Muna
0.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber

Valmistamine

1. Vahusta või suhkruga ja lisa muna. Sega sisse küpsetuspulbriga segatud jahu. Vormi tainast pall ja hoia üks tund külmikus.

2. Vooderda siis paberist muffinivormi põhjad tainaga ja aseta koos vormiga veel külma.

3. Pealmiseks kihiks vahusta või suhkruga, lisa mandlijahu, munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu.

4. Jaga esimese tainaga vooderdatud muffinivormide mustikad nii, et igasse vormi saaks 1 sl mustikaid, raputa peale veidi mandlilaaste ning kata lusikaga tõstes kattetainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.