Spinati-kanepipätsidFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
10. juuli 2014, 09:38

Tervislikud spinati-kanepipätsid

Seda retsepti võid valmistada nii kanamunadega kui ka ilma. Tulemused on erinevad, kuid mõlemal juhul maitsvad ja tervislikud. Mune kasutades saad muffinid, ilma munadeta aga pätsid, mis on minu eelistuseks.

Koostisosad
200 g Värske spinat
100 g Porgand
1 tk Väike sibul
225 g Jahu
3 sl Maisitärklis
1 tl Küpsetuspulber
2-3 tk Muna
Riivitud sidrunikoor
0.5 tk Sidruni mahl
4 sl Kanepiseemned
1 tl Sool
0.5 tl Värskelt jahvatatud must pipar
6 sl Extra virgin'i oliivõli
Kõrvitsaseemned

Valmistamine

1. Loputa spinat ja lõika ribadeks. Riivi porgand ja sibul.

2. Sega omavahel kuivained. Kui kasutad mune, siis klopi need lahti.

3. Sega kõik komponendid kokku ja hõõru ühtlaseks kreemjaks massiks. Kalla segu muffinivormidesse ja puista peale kõrvitsaseemneid.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 30–40 minutit.