Külm tomatisupp basiilikugaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
14. juuli 2014, 00:54

Külm tomatisupp basiilikuga

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Tomat
1 dl Tomatimahl
1 tk Küüslauguküüs
2 sl Oliiviõli
5 lehte Basiilik
Must pipar
Meresool

Valmistamine

1. Tee tomatisse noaga väikesed ristid ja tõsta tomatid kuuma vee sisse.

2. Tõsta kuumast veest tomatid külma vee sisse ja kui tomatitel on koor lahti löönud, siis koori need.

3. Tükelda tomatid väiksemaks ja lisa koos teiste komponentidega kannmikserisse ning püreesta.

HEA TEADA!

* Tomatisupi maitse sõltub paljugi tomatist ja viljade magususest, hapukusest jms. Lisa vajadusel maitse järgi veidi hapet (sidrunimahla) ja magusust (suhkrut).

* Võid supi ka varem valmis teha ja külma asetada ning vahetult enne serveerimist uuesti korra saumikseriga või kannmikseris läbi püreestada.