Kiudainerikkad toidud

Valge šokolaadi ja kamaga kohupiimakook 

Angeelika Kang, 21. juuli 2014, 01:59
Valge šokolaadi ja kamaga kohupiimakookFoto: Angeelika Kang
Kama annab kohupiimakoogile aimatava pähklinüansi. Serveeri kooki jahutatult. Kogus 12 tükki.

Koostisosad
PÕHI
5 dl Nisujahu
1.5 dl Tuhksuhkur
0.5 tl Sool
170 g Või
2 tk Munakollane
TÄIDIS
200 g Valge šokolaad
400 g Kohupiim
1 dl Kamajahu
1 tl Riivitud laimikoor
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
2 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Sega jahu, tuhksuhkur, sool, pehme või ja munakollased ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta kook veidikeseks jahtuma.

2. Vähenda ahjukuumus 180 kraadini. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega kohupiim, kamajahu, laimikoor ja -mahl, munad, vanillsuhkur ja sulatatud šokolaad. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 40–45 minutit.