MuffiniussFoto: Mari-Liis Ilover
Küpsetised
7. juuli 2014, 02:00

Muffiniuss

Sidruni-moonimuffinid maitsevad juba iseenesest imehästi, aga ussiks laotuna annavad nad täitsa tordi mõõdu välja. Sellist torti polegi vaja lõigata, iga piduline saab ise oma muffini võtta! Kui sööjaid on rohkem, valmista muffineid suurem kogus ja uss saab veelgi pikem.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
SIDRUNI-MOONIMUFFINID
3 tk Muna
2.5 dl Suhkur
75 g Sulatatud või
1.5 dl Hapukoor
1 sl Riivitud sidrunikoor
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 sl Mooniseemned
4.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
KREEM
200 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanilliekstrakt või vanillsuhkur
KAUNISTAMISEKS
Maasikad
Mustikad
1 tk Lintkomm

Valmistamine

1. Klopi munad suhkruga lahti.

2. Lisa kõik muud muffiniained, sega ühtlaseks tainaks.

3. Vooderda muffinipanni süvendid paberist muffinivormidega.

4. Täida need ¾ ulatuses tainaga.

5. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

6. Kreemiks hõõru toasoe toorjuust tuhksuhkru ja vanilliga ühtlaseks.

7. Kata jahtunud muffinid kreemiga. “Pea” lõika enne kreemiga määrimist pooleks, kahe kihi vahele saad pärast keele torgata.

8. Tõsta muffinid ussikujuliselt alusele. Silmadeks pista mustikad, keel lõika välja punasest lintkommist. Kaunista ussi “keha” marjadega.