Võileivade retseptid

Miniburgerid 

Mari-Liis Ilover, 7. juuli 2014, 02:16
Miniburgerid Mari-Liis Ilover
Isetehtud väikesed burgerid meeldivad nii suurtele kui ka väikestele. Lase enne pakkumist korraks grillilkuumusest läbi – sai muutub krõbedaks ja burks maitseb veelgi paremini! Kogus 30 tükki.

Koostisosad
KUKKEL
400 g Nisujahu
0.5 pakki Kuivpärm
3 dl Vesi
1 tl Sool
1 tl Suhkur
2 sl Õli
Seesamiseemned
PIHVID
500 g Kodune hakkliha
1 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
LISAKS
Ketšup või tomatikaste
Jääsalat
100 g viile Juust

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista kuklitainas. Selleks sega nisujahu ja kuivpärm. Lisa vesi, sool, suhkur või suhkrusiirup ja õli.

2. Sõtku ühtlane tainas, suru palliks ja lase soojas kohas rätikuga kaetud kausis 1 tund kerkida.

3. Vajuta kerkinud tainast suuremad õhumullid välja. Vormi käte vahel umbes pinksipalli-suurused kuklid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

4. Pintselda kukleid leige veega ja puista neile seesamiseemneid.

5. Lase kuklitel rätikuga kaetult veel 20 minutit toatemperatuuril kerkida.

6. Küpseta 210kraadises ahjus umbes 15 minutit.

7. Pihvide tarvis sega hakkliha ja lahtiklopitud muna, maitsesta soola ja pipraga.

8. Vormi hakklihasegust väikesed lamedad pätsikesed, prae need pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.

9. Pane burgerid kokku. Lõika kuklid pooleks. Määri alumisele poolele ketšupit või tomatikastet, laota sellele mõned jääsalatilehed. Lisa pihvike ja siis juustuviil. Kata ülemise kuklipoolega. Soovi korral kinnita burgerid

kokteilitikkudega.

HEA TEADA!

Retseptis on arvetsatud, et üks pakk kuivpärmi kaalub 22 g.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee