Vene köök

Rassolnik tatratangu ja kalaga 

Lia Virkus, 14. juuli 2014, 01:51
Rassolnik tatratangu ja kalaga Jaan Heinmaa
Tatratang teeb lihtsa kalasupi mõnusalt tummiseks. Maitsvaim saab supp siiast või lõhest-forellist, aga on hea ka ahvena või mõne muu valge kalaga. Parim on supp supikogust keedetud puljongiga, värske kalafilee lisa tükeldatuna alles kõige lõpus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Kala supikogu või
500 g Meelepärane kala
1.5 l Vesi
3 tera Must pipar
2 tera Vürts
2 lehte Loorber
1 dl Toortatratang
1 tk Sibul
2 tk Porgand
4 tk Kartul
4 tk Marineeritud kurk
1 dl Kurgimarinaad
SERVEERIMISEKS
Maitseroheline (petersell, till)
Hapukoor

Valmistamine

1. Pane vesi, pipar, koorimata sibul (eemalda vaid pealmine koorekiht), vürts ja loorber potti ning lisa supikogu. Keeda puljong valmis (kulub umbes 20 minutit). Võta kala puljongist välja ja kurna leem.

2. Pane kurnatud leem uuesti tulele. Lisa tangud ja tükeldatud porgandid ning keeda 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks (10 minutit). Seejärel lisa tükeldatud kurgid ja kala ning keeda suppi veel 2‒3 minutit, kuni liha ja kartul-porgand on pehmed.

3. Maitsesta lõplikult kurgimarinaadi ja vajadusel soola-pipraga. Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee