Kiudainerikkad toidud

Maasika ja pistaatsiapähkli puding 

Lia Virkus, 7. juuli 2014 03:02
Maasika ja pistaatsiapähkli pudingFoto: Jaan Heinmaa
Kihiline kerge maasikamagustoit rõõmustab suveajal kõiki maiasmokki. Et saada just krõbedat maiust, lao magustoit klaasidesse vahetult enne serveerimist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Täisterasai
75 g Kaerahelbed
150 g Demerara suhkur
150 g Pistaatsiapähklid (hakitud)
500 g Rõõsk koor 35%
500 g Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi)
2 sl Vedel mesi
500 g Maasikad

Valmistamine

1. Pane 3- 4 saiaviilu 5 minutiks 200-kraadisesse ahju või kuivata päevakese õhu käes ning purusta köögikombainis. Sega saiapuru kaerahelveste, suhkru ja pistaatsiapähklitega.

2. Laota küpsetusplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 8 minutit, kuni segu on kuldpruun. Umbes poole küpsetamise ajal sega läbi. Lase jahtuda.

3. Vahusta koor ning sega jogurti ja meega.

4. Lao klaaside põhja kihiti  tükeldatud maasikad, pistaatsiapähklikaerahelbepuru ja koorevaht. Kaunista

maasikate ja puruga. Serveeri kohe.