Kartulipliinid ja lõhe-rilletteFoto: Mari-Liis Ilover
Kalatoitude retseptid
29. juuni 2014, 22:30

Kartulipliinid ja lõhe-rillette

Koostisosad
KARTULIPLIINID
400 g Kartul (toores)
1 tk Muna
2 sl Nisujahu
1 tl Sool
Õli (praadimiseks)
RILLETTE
200 g Nahaga lõhefilee
120 g Külmsuitsulõhe
50 g Toasoe või
1 sl Sinep
1 sl Hapukoor
1 sl Hakitud aedtill
1 sl Hakitud murulauk
1 tl Sool

Valmistamine

Kartulipliinid

1. Riivi kartulid peene riiviga ja vajuta massist sõelal või käte vahel vedelik välja. Klopi muna kergelt kahvliga lahti. Sega kõik ained omavahel.

2. Kuumuta pannil õli. Tõsta teelusikaga pannile tainatörtsud, vajuta õrnalt laiemaks ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Lõhe-rillette

1. Tõsta lõhefilee, nahk pealpool, pannile. Kata külma veega ja kuumuta keemiseni. Vajadusel eemalda vaht. Kohe kui vesi on keema läinud, tõsta pann pliidilt. Hoia kala pannil, kuni vesi on täielikult jahtunud. Seejärel eemalda nahk. Tõmba kalaliha kahvliga tükkideks ja eemalda luud. Tükelda ka suitsulõhe.

2. Pane kala, pehme või, sinep ja hapukoor köögikombaini ning püreesta pasteedilaadseks massiks. Tõsta kaussi, sega hulka hakitud ürdid ja maitsesta soolaga. Tõsta rillette purki(desse) ja hoia piknikule minekuni külmas.