Gazpacho arbuusi ja köögiviljadega Foto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
30. juuni 2014, 01:35

Gazpacho arbuusi ja köögiviljadega

See supp on tõeliselt kerge iseloomuga ja maitse sõltub otseselt viljade magususest ja küpsusest. Üks viis, kuidas just köögiviljade maitset paremini esile tuua, on need enne püreestamist kas ahjus või grillil kergelt läbi kuumutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Arbuus (viljaliha)
200 g Värske kurk
100 g Paprika
1 vars Seller
0.5 tk Laim
Tšilli (näiteks jalopeno)
1 sl Basiilik (hakitud)
1 sl Münt (hakitud)
1 sl Punase veini äädikas
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta arbuusi viljaliha seemnetest ja lõika kuubikuteks.

2. Tükelda kurk ja sellerivarred.

3. Puhasta paprika seemnetest ja lõika samuti tükkideks.

4. Haki jalapeno peeneks.

5. Aseta kõik komponendid köögikombaini ja püreesta, kuni supis pole enam tükke.

6. Maitsesta supp värskelt pressitud laimimahla ja musta pipraga.

7. Serveerimisel lisa värskeid ürte.

Hea teada!

* Supi hulka võid lisada ka suveküpseid magusaid tomateid.

* Jalapenot pane vastavalt sellele, kui teravat tulemust soovid, kuid pigem vähe kui palju, sest supi muud komponendid on väga kerge maitsega.