Kiudainerikkad toidud

Maasikad roosas veinitarretises 

Angeelika Kang, 30. juuni 2014 01:07
Maasikad roosas veinitarretisesFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl Suhkur
3 dl Roosa vein
1 tk Kaneelikoor
1 tl Riivitud apelsinikoor
1 tk Apelsini pressitud mahl
8 lehte Želatiin
400 g Maasikad

Valmistamine

1. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema.

2. Vala suhkur, vein, kaneelikoor ning apelsini riivitud koor ja värskelt pressitud mahl potti. Lisa 1,5 dl vett, kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Kurna ja vala segu pokaalidesse maasikatele.

3. Lase külmkapis toidukilega kaetult tarretuda vähemalt 4 tundi kuni üleöö.