Kiudainerikkad toidud

Maasika-lehttainakook 

Angeelika Kang, 30. juuni 2014, 02:59
Maasika-lehttainakook Jaan Heinmaa
Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
500 g Lehttainas
1 dl Maasikakeedis
500 g Maasikad
VANILLIKREEM
5 dl Piim
5 tk Munakollane
2 sl Tärklis
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
8 lehte Želatiin
2 dl Rõõsk koor 35%
2 sl Tsitruseliköör (nt Cointreau)
Tuhksuhkur (peale)

Valmistamine

1. Rulli lehttainas kaheks 0,5 cm paksuseks 35 x 35 cm plaadiks. Toksi tainasse kahvliga tihedalt auke. Küpseta põhju 225-kraadises ahjus 30 minutit. Võta küpsetamise vahepeal plaadid ahjust välja ja suru kerkinud tainaplaati suurema lõikelauaga jõuliselt alla. Jätka küpsetamist, kuni plaadid on kuldpruunid.

2. Vanillikreemi valmistamiseks kuumuta kastrulis piim peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt. Vahusta munakollased, tärklis ja suhkur heledaks vahuks. Vala piim munavahu hulka ja sega läbi. Kalla segu tagasi kastrulisse ja jätka keskmisel kuumusel pidevalt segades kastme kuumutamist kuni paksenemiseni. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Tõsta vanillikaste tulelt, lisa vanillsuhkur ning kuivaks pigistatud želatiinilehed. Jahuta kaste täielikult. Lisa vahustatud koor ja liköör.

3. Pane üks plaat 35 x 35 suuruse koogivormi põhja ja määri peale maasikakeedist. Aseta puhastatud terved maasikad, terav ots üleval, tihedalt põhjale. Vala peale kreem ning kata teise põhjaga. Vajuta kergelt peale ja aseta külmkappi vähemalt 5 tunniks kuni üleöö. Lõika tükkideks ning puista peale tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee