Kiudainerikkad toidud

Maasika-kohupiimatarretisetort 

Angeelika Kang, 29. juuni 2014, 23:13
Maasika-kohupiimatarretisetortFoto: Jaan Heinmaa
Magus nagu maasikas. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
LIIVATAINAPÕHI
200 g Või
1 dl Suhkur
4 dl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Munakollane
VAHELE
8 lehte Želatiin
2 tk Muna
1 dl Suhkur
2 dl Õunakaste (nt Salvest)
400 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Kaneel
300 g Maasikad
PEALE
1.5 dl Õunamahl
2 tk Želatiin
300 g Maasikad

Valmistamine

1. Näpi või, suhkur, jahu ja vanillsuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollased ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas õhukeselt kahte küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga

lahtikäivasse tordivormi. Küpseta põhju 180-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta. Kui kahte vormi pole, küpseta põhju kordamööda.

2. Tarretise jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista kuivaks ning sega vähese keeva veega. Vahusta munad ja suhkur. Lisa õunakaste, kohupiimapasta, kaneel ja vahustatud vahukoor. Sega juurde õunakastme-želatiinisegu ning puhastatud ja tükeldatud maasikad. Vala pool tarretisest koogivormi, mille põhjas on liivatainapõhi. Kata teise liivatainapõhjaga ning vala peale ülejäänud tarretisesegu. Aseta tort külmkappi vähemalt 5 tunniks.

3. Katte jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista kuivaks. Sega kuumutatud õunamahl ja želatiinilehed omavahel. Viiluta maasikad ja aseta tordile. Vala ettevaatlikult peale želatiinisegu ja lase külmkapis tarretuda veel vähemalt 2 tundi. Kasta koogivorm korraks

kuuma vette ja eemalda vormi servad. Libista tort serveerimisalusele.