SuitsuforellipirukadFoto: Daisy Lappard
Küpsetised
22. juuni 2014, 23:32

Suitsuforellipirukad

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
120 g Porrulauk
Või (praadimiseks)
250 g Kuumsuitsuforell
2 sl Rõõsk koor 35%
1 tk Muna
1 sl Till (hakitud)
250 g Pärmilehttainas
30 g Riivjuust

Valmistamine

1. Viiluta porru ja prae pannil võis.

2. Murenda suitsukala.

3. Rulli tainas veidi õhemaks ja suru muffinivormidesse.

4. Aseta vormi põhja lusikatäis praetud porrut ja sellele suitsukala.

5. Klopi muna koorega lahti ja vala segu täidisele.

6. Puista peale hakitud till, riivitud juust ja küpseta pirukaid 200kraadises ahjus umbes 15 minutit.

HEA TEADA!

* Siinsed pirukad on tehtud väikeste portsjonitena, kuid soovi korral võid teha sama kogusega ka ühe suure vormi- või plaadipiruka.

* Kui kasutad sügavkülmutatud tainast, lase sel rahulikult üles sulada – aeglasel sulamisel kerkib tainas nagu peab ja küpseb hiljem samuti ootuspäraselt.