Värskete marjadega vahukooretort
Koostisosad
PÕHI
5 tk Muna
1.8 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
VANILLIKREEM
3 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Munakollane
1.5 sl Suhkur
2 sl Vanillsuhkur
1.5 sl Maisitärklis
MARJA-VAHUKOORETÄIDIS
1.5 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Toormoos (värsketest marjadest)
KAUNISTAMISEKS
Maaasikad
2.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta mune suhkruga 10 minutit. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Pane see lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200° juures 25 minutit. Lase põhjal jahtuda.
2. Valmista samal ajal kreem ja täidis. Kreemi tarvis pane potti 2,5 dl vahukoort, munakollane, tavaline ja vanillsuhkur ning tärklis. Kuumuta pidevalt kloppides, kuni segu pakseneb. Jahuta ning lisa ülejäänud, vahustatud koor.
3. Täidise tarvis vahusta koor ja sega toormoosi hulka. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Kata alumine põhjakiht marjatäidisega. Pane teine kiht peale ja kata kreemiga. Lisa kolmas kiht. Kaunista tort vahetult enne serveerimist vanillsuhkruga vahustatud koore ja maasikate või muude marjadega.
Kommentaarid (0)