Eesti köök

Lumepallisupp mandlilaastudega 

Epp Mihkels, 23. juuni 2014, 01:02
Lumepallisupp mandlilaastudegaFoto: Jaan Heinmaa
Vana hea lumepallisupp saab uudse näo, kui lisada vanillimaitselisele magustoidule mandlilaaste ja mett. Kui soovid pisut pidulikumat maiust, võid õhulised munavalgepilved keeta eraldi vees ja siis rebudest tehtud kastme peale tõsta. Retseptijärgne valmistusviis on aga lihtsaim.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Muna
5 dl Piim
3 sl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Röstitud mandlilaastud
2 sl Vedel mesi

Valmistamine

1. Eralda munavalged kollastest. Hõõru munakollased 1,5 sl tavalise ja 0,5 tl vanillsuhkruga läbi. Lisa dl piima, sega ühtlaseks ja jäta ootele.

2. Vahusta munavalged 1,5 sl suhkruga.

3. Aja ülejäänud piim keema, lisa sellele niristades ja segades muna-piimasegu. Seejärel tõsta lusikaga piima sisse munavalgetupsud. Sega ettevaatlikult, et munavalge küpseks läbi, ent vahutordikesed ei läheks katki.

4. Jaga magustoit taldrikutesse, puista üle mandlilaastudega ja nirista peale pisut mett. Serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee