Kiudainerikkad toidud

Jogurtijäätis vanillise marjasupiga 

Angelica Udeküll, 16. juuni 2014 00:56
Jogurtijäätis marjasupigaFoto: Daisy Lappard
Marjakaste ja jogurtijäätis on teineteise jaoks loodud. Antud kogustest saad 1 liitri jäätist.

Koostisosad
500 g Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi)
120 g Mesi
0.5 l Rõõsk koor 3%
3 g Želatiin
2 sl Sidrunimahl
6 tk Munakollane
1 sl Suhkur
MARJAKASTE
0.5 dl Marjad (vaarikad, maasikad jne)
Suhkur
6 sl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Kuumuta jogurt, mesi ja pool rõõsast koorest keemiseni.

2. Aseta želatiin sidrunimahlaga umbes kümneks minutiks paisuma ja sulata seejärel vesivannil.

3. Vahusta munakollased suhkruga.

4. Lisa vahustatud munakollased jogurtimassile ja kuumuta 85 kraadini.

5. Lisa želatiin jogurtisegule. Jahuta mass võimalikult kiirelt.

6. Vahusta ülejäänud koor ja lisa jahtunud jäätisemassile.

7. Aseta mass sügavkülma.

8. Kui jäätis on külmunud, tõmba sellest lusikaga kuulid ja serveeri vaarikasupiga.

9. Purusta vaarikad, suru läbi sõela ja maitsesta sõelutud kaste suhkru ja vanillsuhkruga.

HEA TEADA!

* Jäätise võid valmistada ka maitsega jogurtist, valmistamise käik sellest ei muutu. Eelista aga koorest jogurtit, nii jääb tekstuur ja maitse mõnusam.

* Vaarikate hulka võid lisada ka musti sõstraid ja teisi suvemarju. Peaasi, et supp lisab magusale ja rammusale jäätisele hapukat ning värsket tasakaalu.