Kiudainerikkad toidud

Punane hakklihasupp 

Lia Virkus, 16. juuni 2014 00:50
Punane hakklihasuppFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne argiroog, mida sobib pakkuda perele lõuna- või õhtusöögiks. Head maitset lisavad supile ürdisegu ja küüslauk.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Hakkliha
1 l Köögiviljapuljongit
400 g Purustatud tomatid (konserv)
1 tl Tüümian
1 tl Provence'i maitseainesegu
1 tl Meresool
1 tk Väike lillkapsas
1 tk Porrulauk (väike)
1 tk Sibul
1 tk Suvikõrvits (väike)
4 küünt Küüslauk

Valmistamine

1. Kuumuta potis puljong ja tomatikonserv, lisa maitseained. Haki suvikõrvits, porru, sibul ja küüslauk võimalikult peeneks, tükelda lillkapsas õisikuteks. Lisa köögiviljad puljongile ning keeda vaiksel tulel 45 minutit. Lillkapsas võiks lausa pudiks minna, siis tuleb supp mõnusalt paks.

2. Prae hakkliha kuival pannil ja lisa valmis supile. Kontrolli maitset ning maitsesta vajadusel veel.