Kiievi kotlet värske salatigaFoto: Artur Sadovski
Linnuliha retseptid
9. juuni 2014, 02:03

Kiievi kotlet ürdivõi ja värske salatiga

Vana hea klassika kergemas võtmes.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Kanafilee
Sool
Must pipar
MAITSEVÕI
0.5 tk Varsseller
50 g Või
3 sl Petersell või estragon
1 küüs Küüslauk
Sool
PANEERING
1 tk Munavalge
Sool
1 dl Peenestatud mandlilaastud
LISAKS
Roheline salat
4 sl Oliiviõli
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
Nektariin
2 sl Mandlid (hakitud)

Valmistamine

1. Maitsevõiks haki või purusta sellerivars köögikombainis hästi peeneks ning ühenda pehme või, maitserohelise, hakitud küüslaugu ja soolaga. Suru toidukile sees kuni 2 cm paksuseks tükiks, mida saab hiljem külmikus tahkunult kaheks võrdseks osaks jagada ning mis oleks poole lühem kanafilee pikkusest. Vasarda kanafilee äärtest võimalikult õhukeseks, et maitsevõi seisaks hästi peidus.

2. Maitsesta liha soola ja soovi korral musta pipraga ning seejärel mähi võitükk hoolikalt liha sisse nii, et see välja ei valguks. Tõsta kotletid tunniks külmikusse, liha liitekohad allpool. Nii jääb kotleti täidis sinna paremini pidama.

3. Klopi munavalge vähese soolaga lahti ning veereta fileerullid selles hoolikalt läbi. Seejärel kata igast küljest pind mandlipuruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit ehk kuni kotletid on pealt kergelt pruunikad.

4. Sega salatitaimed vähese õliga, piserda peale sidrunimahla ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud puuviljad ja mandlid ning serveeri ahjust tulnud fileerullidega.