Ühepajatoit lõhegaFoto: Marju Randmer
Kiudainerikkad toidud
9. juuni 2014, 03:54

Ühepajatoit lõhega

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lõhefilee
Õli
2 tk Šalottsibul
2 dl Puljong
2 dl Kuiv valge vein
2 lehte Loorber
5 tera Must pipar
1 tk Porgand
0.5 tk Kaalikas
0.5 tk Juurseller
2 tk Kartul
1 tk Pastinaak (väike)
1 tk Porrulauk (väike)
1 tk Lillkapsas või brokoli (väike)
KASTE
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Sulatatud juust
2 peotäit Kappar (suur)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Kuumuta paar minutit. Lisa puljong, vein, loorberilehed, pipraterad ning suupärasteks kuubikuteks lõigatud porgand ja kaalikas. Lase keema ja hauta 5 minutit.

2. Pane juurde parajad juurselleri-, kartuli- ja pastinaagitükid, ratasteks lõigatud porru ja väikeste õisikutena lillkapsas. Kui kasutad brokolit, lisa see hiljem koos lõhega. Sega läbi ja hauta veel 10 minutit. Seejärel lisa suurteks suupärasteks tükkideks lõigatud lõhe.

3. Kata pott kaanega ja lase 7–10 minutit haududa. Küpsemisaeg sõltub kalatükkide suurusest.

4. Samal ajal valmista kaste. Lase koor väikeses potis keema, lisa tükkide kaupa sulatatud juust ja sega, kuni juust ja koor on sulanud ühtlaseks. Eemalda kapparitelt varred ning haki viljad peenemaks. Sega kastmesse, maitsesta soola ja pipraga. Võid serveerida ühepajatoitu ja kastet eraldi või koos.