Rabarberijook ingveri ja sidrunigaFoto: Mari-Liis Ilover
Joogid
16. juuni 2014, 00:51

Rabarberijook ingveri ja sidruniga

Kaunivärviline ja erksa maitsega jook sobib hästi grillroogade kõrvale või palaval suvepäeval (loodetavasti need ikka püsivad!) niisama joomiseks. Sidrun ja ingver pakatavad tervisele kasulikest ainetest ning täiendavad rabarbrimekki suurepäraselt. Kogus 1,5 liitrit.

Koostisosad
500 g Rabarber
1 tk Sidrun
3 cm jupp Ingver
200 g Suhkur
SERVEERIMISEKS
Maasikad
Jää
Sidrun

Valmistamine

1. Tükelda rabarber (koorida ei ole tarvis).

2. Nühi sidrun kuuma vee ja svammiga hoolikalt puhtaks. Riivi sidrunilt kollane koor, pigista mahl välja.

3. Koori ja viiluta ingver.

4. Keeda rabarbritükke koos sidrunikoore ja ingveriga 1,5 liitris vees 15 minutit.

5. Tõsta pott pliidilt, sega hulka sidrunimahl.

6. Kurna jook läbi marliga kaetud sõela.

7. Vala vedelik potti tagasi, lisa suhkur ja kuumuta keemiseni.

8. Paku jooki külmalt sidrunilõikude, tükeldatud maasikate ja jääga.