GrillpitsaFoto: Mari-Liis Ilover
Itaalia köök
16. juuni 2014, 01:46

Grillpitsa

Jaa, grillida saab kõike! Ka pitsat. Ja veidi tule mekki ning grillikuumust saanuna on see isegi maitsvam kui tavalisest ahjust tulnuna. Pitsapõhjade tõstmiseks grillile ja sealt ära kasuta laiemat grill-labidat. Kogus 2 keskmise suurusega pitsat.

Koostisosad
TAINAS
2 dl Käesoe vesi
25 g Presspärm
1 tl Mesi või suhkur
1 tl Sool
1 sl Oliiviõli
5 dl Nisujahu
KATE
6 sl Tomatipasta
40 g Salaami (õhukesed viilud)
125 g Mozzarella
Pune

Valmistamine

1. Lahusta pärm vees.

2. Lisa mesi või suhkur, sool ja õli.

3. Lisa jahu ja sõtku ühtlaseks elastseks tainaks.

4. Lase 1 tund soojas kohas rätikuga kaetult kerkida.

5. Vormi tainast kaks pitsapõhja ja tõsta need küpsetuspaberile.

6. Grilli pitsapõhju (otse restil, ilma küpsetuspaberita) kõigepealt ühelt poolt u 5 minutit.

7. Tõsta grillilt ja aseta, grillitud pool peal, tagasi küpsetuspaberile.

8. Määri põhjadele tomatipasta, laota peale salaamiviilud ja mozzarella-tükid.

9. Puista peale punet või pitsamaitseainet.

10. Tõsta pitsad grillile ja küpseta, kuni juust on sulanud.

HEA TEADA!

Täidist ei peaks olema liiga palju, muidu hakkab see küpsedes üle äärte valguma.