Gruusia köök

Jaanipäeva šašlõkk 

Mari-Liis Ilover, 16. juuni 2014, 00:38
Jaanipäeva šašlõkkFoto: Mari-Liis Ilover
Gruusiapärases lihtsas marinaadis on kõike täpselt parasjagu. Lihatükid ei uju vedelikus, vaid marinaad on eelnevalt lihasse “masseeritud”. Oluline on jälgida, et liha oleks enne marinaadiga segamist toasoe. Ja teiseks: marinaadiga segades tuleb liha mudida ja muljuda, et seda pehmendada ning aidata maitsetel sügavale lihasse tungida. Šašlõkk jääb pehme ja maheda, naturaalse maitsega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Seakaelakarbonaad
MARINAAD
1 dl Rapsiõli
1 dl Valge kuiv vein
2 tk Sibul (ratasteks lõigatud)
1 tl Must pipar (purustatud)
2 tl Sool
1 suur petäis lehti Petersell (hakitud)

Valmistamine

1. Lõika liha 1,5 cm paksusteks viiludeks, need omakorda umbes 6 x 6 cm tükkideks (pigem lapikuteks tükkideks kui kuubikuteks).

2. Sega kõik marinaadiained omavahel.

3. Tõsta marinaad lihale ja mudi marinaadiseid lihatükke sõrmede vahel, nagu teeksid massaaži.

4. Hoia külmkapis 2–4 tundi.

3. Aja liha vardasse. Varras võiks läbi liha minna kahest kohast, siis ei jää tükid rippuma ega kõrbema, vaid püsivad kenasti varda ümber ja küpsevad ühtlaselt.