Kiudainerikkad toidud

Rooma salat krõmpsuvate kaaslastega 

Pille Enden, 15. juuni 2014, 23:23
Rooma salat krõmpsuvate kaaslastegaFoto: Jaan Heinmaa
Karge Rooma salat on saanud värsked ja krõmpsuvad seltsilised ning mündise kastme.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 pea Rooma salat
2 tk Porgand
1 suur punt Redis
400 g Brokoli
50 g Parmesan
ÕLIKASTE
1.5 dl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 sl Palsamiäädikas
1 peotäis lehti Münt
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine

1. Töötle kastmeained blenderis või saumikseriga ühtlaseks.

2. Rebi salatilehed väiksemaks. Koori ja riivi porgandid. Viiluta redised ja tükelda brokoli õisikuteks.

Sega kaste salatiga. Peale riivi jämeda riiviga või tõmba juustunoaga Parmesani-

laastud.