Lambaliha retseptid

Vürtsikasmagusad grillribid 

Pille Enden, 16. juuni 2014 00:04
Vürtsikasmagusad grillribidFoto: Jaan Heinmaa
Pehmeks küpsenud maitsekad ribid on vürtsikust saanud ingverilt. Kasuta väiksemaid sea- või lambaribisid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 min + 2–3 tundi külmkapis + 20–30 min grillil

Koostisosad
2 kg Searibi või lambaribi
0.5 dl Sojakaste
MARINAAD
2 dl Pruun suhkur
1 dl Magus punane marjavein (näiteks Põltsamaa Tõmmu)
100 g Ingver
3 küünt Küüslauk
2 dl Ketšup
1 sl Dijoni sinep
1 dl Sojakaste

Valmistamine

1. Pane ribid potti, kata külma veega ja lisa sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja kuumuta siis veel 15 min. Võta pott tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Kalla vedelik ära. Mõõda suhkur ja vein kastrulisse ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa riivitud ingver ja purustatud küüslauk ning kuumuta nõrgal tulel 10 min. Lisa ülejäänud marinaadiained ja sega hästi läbi. Kuumuta veel paar minutit ja lase pisut jahtuda.

2. Pintselda ribid marinaadiga üle. Pane 2–3 tunniks külmkappi.

3. Tõsta grillile, keera umbes iga 5 min tagant ümber ja pintselda jälle marinaadiga. Küpseta ribisid 10–15 min

kummaltki poolt. Ahjus 220 kraadi juures küpsevad need 30–40 min, ka siis tuleks aeg-ajalt pintselda-

da.