Kiudainerikkad toidud

Rabarberi ja ingveriga toorjuustukook 

Tuuli Mathisen, 3. juuni 2014, 04:20
Rabarberi ja ingveriga toorjuustukook Tarmo Virkus
Seda rabarberi-ingverikooki peab proovima! Koogis on hapukust, ingveri vürtsikust ja toorjuustu mõnusat rikkalikku tekstuuri, vanilline hapukoor lisab siidi ja sametit. Kook on parim jahtunult. Kogus 8 kuni 10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive'i küpsised
50 g Sulatatud või
4 sl Fariinsuhkur
1 tl Jahvatatud ingver
KATE
2 dl Hapukoor
4 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Maasikad (kaunistamiseks)
TÄIDIS
500 g Rabarber
4 cm jupp Ingver (riivitud)
3 dl Suhkur
450 g Toorjuust
400 g Kohupiimapasta
4 tk Muna
2 sl Tärklis

Valmistamine

Väike hoiatus: siinne kogus jääb suhteliselt tagasihoidlikult magus. Kes on suur magusasõber, lisagu rohkem suhkrut.

1. Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõi, fariinsuhkru ja jahvatatud ingveriga. Kata 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhjale.

2. Lõika rabarber tükkideks, koori ja riivi ingver ning keeda koos suhkruga 15 minutit. Jahuta segu.

3. Vahusta toorjuust koos kohupiimaga, lisa ükshaaval munad, rabarberi-ingverimoos ja sõelu hulka tärklis – jälgi, et tärklis ei jääks tükki. Vala põhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus vähemalt tund kuni 1 tund ja 20 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda kuumust, kuid ära võta kooki liiga vara välja.

4. Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Laota segu koogile ning lase veel 5–10 minutit küpseda, kuni pealispind muutub veidi matimaks. Võta kook välja ja lase jahtuda. Kaunista maasikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee