Rabarberitšatni, tuline ja mahlane
Koostisosad
1 dl Pruun suhkur
50 ml Valge veini äädikas
4 cm jupp Ingver
2 küünt Küüslauk
1 tk Punane sibul
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.25 tl Jahvatatud tšillipipar
0.5 tl Kaneel
4 dl Rabarber (hakitud)
Rosinad või kuivatatud kirsid
Valmistamine
1. Pane potti suhkur, valge veini äädikas, ingver, kooritud ja purustatud küüslauk, hakitud sibul, vürtsköömned, tšillipipar ja kaneel ning kuumuta segades seni, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarber ja soovi korral kuivatatud marju. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, kuni rabarber on lagunenud. Pane purki ja jahuta.
2. Tšatni võid eelmisel päeval valmis teha, siis jõuavad maitsed seguneda. Sobib liha ja soolaste pirukatega, võileivakatteks, juustule lisandiks – proovi tuttavatele kooslustele tšatniga särtsu anda.
Kommentaarid (0)