Rabarberitšatni, tuline ja mahlaneFoto: Tarmo Virkus
Kiudainerikkad toidud
3. juuni 2014, 05:54

Rabarberitšatni, tuline ja mahlane

Rabarber oma hapuka maitsega sobib lisaks magusatele toitudele ideaalselt ka lihakõrvaseks. Selles rabarberitšatnis on koos indiapärased maitsed. Seetõttu sobib seda lisada vähemaitsestatud toitudele, näiteks vaid soola ja pipart saanud grill-lihale. Liiga palju konkureerivaid maitseid võivad tekitada maitsemeeltes segaduse, aga mõni väike lisapala võlub alati.

Koostisosad
1 dl Pruun suhkur
50 ml Valge veini äädikas
4 cm jupp Ingver
2 küünt Küüslauk
1 tk Punane sibul
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.25 tl Jahvatatud tšillipipar
0.5 tl Kaneel
4 dl Rabarber (hakitud)
Rosinad või kuivatatud kirsid

Valmistamine

1. Pane potti suhkur, valge veini äädikas, ingver, kooritud ja purustatud küüslauk, hakitud sibul, vürtsköömned, tšillipipar ja kaneel ning kuumuta segades seni, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarber ja soovi korral kuivatatud marju. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, kuni rabarber on lagunenud. Pane purki ja jahuta.

2. Tšatni võid eelmisel päeval valmis teha, siis jõuavad maitsed seguneda. Sobib liha ja soolaste pirukatega, võileivakatteks, juustule lisandiks – proovi tuttavatele kooslustele tšatniga särtsu anda.