Lihatoidu retseptid

Grillvardad ja värske ürditšatni 

Tuuli Mathisen, 3. juuni 2014 06:27
Grillvardad ja värske ürditšatniFoto: Tarmo Virkus
Roheline ürditšatni sobib grillitud lihade ja suitsumaitsega ülihästi kokku, andes neile juurde mõnusalt kepsakat nüanssi. Suvisel ajal on tšatnit valmistada eriti mugav, kuna värskeid ürte on saada korraga ja kuhjaga. Tasub kindlasti proovida, sest tegu on tõelise maitsehitiga.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Sealiha (kaelakarbonaad) või
500 g Seafilee
MARINAAD
1 tl Sool
3 sl Sidrunimahl
3 sl Oliiviõli
3 oksa Petersell (hakitud)
1 tl Tüümian või salvei (hakitud)
1 küüs Küüslauk (purustatud)
Must pipar (purustatud)
ÜRDITŠATNI
2 dl Koriander (värske)
2 dl Münt (värske)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 tl Sool
1 sl Suhkur

Valmistamine

1. Sega marinaadiained, lõika liha parajateks grilltükkideks ja pane marinaadi sisse. Pigista marinaadis olevaid lihatükke kätega, et maitse paremini liha sisse läheks. Lase marinaadis olla vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Grilli vahetult enne serveerimist.

2. Pane kõik tšatniained purustajasse ja peenesta ühtlaseks. Kasuta kaste ära paari päeva jooksul – sobib

salatisse, liha maitsestamiseks jne.