Rabarberikreemi ja maasikatega Pavlova
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
4 tk Munavalge
3 dl Suhkur
0.5 tl Sidrunimahl
2 tl Maisitärklis
RABARBERIKREEM
500 g Rabarber
1 tk Vanillikaun
1 dl Suhkur
0.5 dl Vesi
4 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTAMISEKS
300 g Maasikad
Valmistamine
1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur ja vahusta edasi, kuni saad läikiva tihke vahu (7–8 minutit). Lisa ka sidrunimahl ja sõelu hulka maisitärklis. Sega ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ringikujuline tordipõhi. Vajuta lusikaga ääred kõrgemaks ja vormi seest
täidise jaoks õõnsaks. Küpseta ahjus 150 kraadi juures u 1 tund.
2. Keera kuumus kinni ja lase lahtise uksega ahjus kuivada.
3. Samal ajal kuumuta potis keemiseni tükeldatud rabarberid, pooleks lõigatud vanillikaun koos noaotsaga välja kaabitud seemnetega, vesi ja suhkur. Keeda tasasel tulel u 15 minutit, lase täielikult jahtuda. Vahetult enne serveerimist vahusta koor ja sega külma moosiga (eemalda enne vanillikaunatükid). Kaunista maasikatega ja naudi kohe!
Kommentaarid (0)