Kiudainerikkad toidud

Rabarberikreemi ja maasikatega Pavlova 

Lia Virkus, 2. juuni 2014, 01:03
Rabarberikreemi ja maasikatega Pavlova Jaan Heinmaa
Hapukas rabarberikreem, magus krõbe beseepõhi ja värsked maasikad on imehea maitsekooslus, mis ei jäta kedagi külmaks. Kaunista beseetort kreemiga vahetult enne serveerimist, muidu kaob besee mõnus krõbedus. Kaunista maasikatega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Munavalge
3 dl Suhkur
0.5 tl Sidrunimahl
2 tl Maisitärklis
RABARBERIKREEM
500 g Rabarber
1 tk Vanillikaun
1 dl Suhkur
0.5 dl Vesi
4 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTAMISEKS
300 g Maasikad

Valmistamine

1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vahustamist jätkates vähehaaval suhkur ja vahusta edasi, kuni saad läikiva tihke vahu (7–8 minutit). Lisa ka sidrunimahl ja sõelu hulka maisitärklis. Sega ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ringikujuline tordipõhi. Vajuta lusikaga ääred kõrgemaks ja vormi seest

täidise jaoks õõnsaks. Küpseta ahjus 150 kraadi juures u 1 tund.

2. Keera kuumus kinni ja lase lahtise uksega ahjus kuivada.

3. Samal ajal kuumuta potis keemiseni tükeldatud rabarberid, pooleks lõigatud vanillikaun koos noaotsaga välja kaabitud seemnetega, vesi ja suhkur. Keeda tasasel tulel u 15 minutit, lase täielikult jahtuda. Vahetult enne serveerimist vahusta koor ja sega külma moosiga (eemalda enne vanillikaunatükid). Kaunista maasikatega ja naudi kohe!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee