Tarretatud rabarberi-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. juuni 2014, 01:44

Tarretatud rabarberi-juustukook

Hapukas rabarber koos kaneelise küpsisepõhjaga teeb selle juustukoogi meeldivalt värskeks. Kooki pole vaja küpsetada, vaid želatiin aitab koogil külmas tarduda. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
RABARBERIKOMPOTT
500 g Rabarber
0.5 dl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1.5 dl Suhkur
PÕHI
200 g Digestive'i küpsised
75 g Või
1 tl Jahvatatud kaneel
TÄIDIS
300 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
1 sl Vanillsuhkur
2.5 dl Rabarberikompott
5 lehte Želatiin
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Vesi
KATE
3 lehte Želatiin
2.5 dl Rabarberikompott

Valmistamine

1. Alusta rabarberikompotist. Tükelda rabarberivarred ja sega kastrulis sidrunist pressitud mahla ja suhkruga. Kuumuta keemiseni ja keeda vaikselt umbes 5 minutit, kuni rabarber on pehme, lase jahtuda.

2. Purusta küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga, sega sulatatud või ja kaneeliga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 175 kraadi juures 8–10 minutit, lase jahtuda.

3. Täidise jaoks sega tuhksuhkur vanillsuhkruga. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega ja sega vähehaaval hulka 2,5 dl rabarberikompotti. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees.

4. Vahusta koor ja sega toorjuustuvahu hulka. Võta 0,5 dl vett ja kuumuta kastrulis peaaegu keemiseni. Lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiinilehed on lahustunud.

5. Sega ülejäänud toorjuustuvahu hulka. Laota jahtunud küpsisepõhjale ja tõsta külma vähemalt 4 tunniks kuni üle öö.

6. Pane katte jaoks 3 želatiinilehte külma vette 5 minutiks. Kuumuta pool kompotist ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud kompotiga ja kalla vormi. Lase veel paar tundi külmas tarduda, tõsta tort alusele.