Rabarberi-maasikatoscaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. juuni 2014, 01:35

Rabarberi-maasikatosca

Mõnusalt krõbeda katte ja hapuka sisuga toscakook võlub kõiki sööjaid. Soovi korral serveeri seda vanillikastme või -jäätisega. Kook maitseb hea nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval. Kui maasikaid pole, küpseta kook vaid rabarberitega, sel juhul puista neile enne ahjupanekut peale väheke suhkrut.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
TÄIDIS
300 g Rabarber
100 g Maasikad
TOSCA
100 g Või
1 dl Suhkur
1 sl Rõõsk koor
1 sl Nisujahu
100 g Mandlilaastud

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates toasoe muna. Kalla hulka ka nisujahu ja küpsetuspulbri segu ja piim, sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas võiga määritud 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2. Laota peale rabarberi-maasikatükid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

3. Sulata või, lisa suhkur, koor või piim, jahu ja mandlilaastud. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni ja keeda paar minutit. Laota kate koogile ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni mandlilaastud on kaunilt helepruunid.