Rabarberi-maasikatosca
Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
TÄIDIS
300 g Rabarber
100 g Maasikad
TOSCA
100 g Või
1 dl Suhkur
1 sl Rõõsk koor
1 sl Nisujahu
100 g Mandlilaastud
Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates toasoe muna. Kalla hulka ka nisujahu ja küpsetuspulbri segu ja piim, sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas võiga määritud 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
2. Laota peale rabarberi-maasikatükid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
3. Sulata või, lisa suhkur, koor või piim, jahu ja mandlilaastud. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni ja keeda paar minutit. Laota kate koogile ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni mandlilaastud on kaunilt helepruunid.
Kommentaarid (0)