Lambaliha retseptid

Liha kuivmarinaadis 

Pille Enden, 2. juuni 2014, 00:07
Liha kuivmarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Ainult naturaalseid aineid ehk värskeid ürte, sibulat-küüslauku ja pipart sisaldav marinaad sobib nii veise-, sea- kui lambaliha marineerimiseks. Liha tuleb mahlane ja maitsev ning säilitab oma naturaalse meki. Ei mingit äädikat! Marineerida võid liha nii suurte kui ka väikeste tükkidena.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Taine liha (sealiha, veiseliha või lambaliha)
3 tk Sibul
5 küünt Küüslauk (purustatud)
Petersellilehed
Pune
1 sl Must pipar (purustatud)
Cayenne'i pipar
0.5 dl Õli
Sool

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad, sega purustatud küüslaugu ja hakitud ürdilehtedega. Maitsesta soola ja pipardega.

2. Tükelda liha, määri õliga sisse ja hõõru marinaadiga kokku. Pane 3–4 tunniks külmkappi.

3. Enne grillimist võid liigsed ürdid lihalt ära pühkida. Küpseta grillil.