Kiudainerikkad toidud

Tomatised karriläätsed 

Tiina Lebane, 2. juuni 2014, 03:14
Tomatised karriläätsedFoto: Jaan Heinmaa
Kerge ja kiiresti valmiv roog toitvate läätsede ja tervisliku tomatiga. Võid serveerida India leiva naani või ka mõne Itaalia leivaga, aga muidugi ka näiteks praetud kanafileega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Punased läätsed
4 dl Vesi
200 g Purustatud tomatid (konserv)
1 tk Sibul (väike)
2 tk Varsseller
MAITSESTAMISEKS
0.25 tl Karripulber
3 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta vesi ja läätsed keemiseni ning alanda siis kuumust. Lisa purustatud tomatid, hakitud sibul ja seller ning hauta kaane all 15 minutit. Sega aeg-ajalt.

2. Kui läätsed jäävad kuivaks, lisa veel vett.

3. Maitsesta karri, purustatud küüslaugu, soola ja pipraga ning hauta veel 10–15 minutit.