Kiudainerikkad toidud

Spargli-peekonispagetid 

Lia Virkus, 26. mai 2014, 10:41
Spargli-peekonispagetidFoto: Jaan Heinmaa
Peekoni-sparglipasta on mõnusas sidrunikastmes. Kes liha ei armasta, kasutagu peekoni asemel külmsuitsulõhet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Täisteraspagetid
110 g Suitsupeekon
500 g Roheline spargel
3 dl Rõõsk koor
1 dl Köögiviljapuljong
0.5 dl Sidrunist pressitud mahl
2 tl Sidrunikoor (riivitud)
Sool
Must pipar
2 dl Parmesan (riivitud)

Valmistamine

1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente.

2. Valmista samal ajal kaste. Lõika peekon ribadeks ja pruunista kuumal pannil. Lisa pannile tükeldatud spargel (vars lõika umbes neljaks), koor, puljong, sidrunikoor ja -mahl. Kuumuta keskmisel kuumusel mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Sega kuumade nõrutatud spagettidega läbi ja serveeri taldrikutelt. Puista üle värskelt riivitud Parmesaniga ja naudi kohe!