Toiduuudised

Kamaaeg on jälle käes 

Toidutare, 25. mai 2014, 20:28
Foto: Tartu Mill Kama
Niipea kui suvi käes, jõuab lihtne ja hea kama lauale palju sagedamini kui talvisel ajal.

Kama on traditsiooniline Eesti tooraine, mida valmistatakse mitme teravilja jahust. Kamas kohtuvad rukis, nisu, oder ja hernes. Tänu vilja ja herne jämejahvatusele säilivad kamajahus terade kasulikud omadused. Nii ongi kamajahu kiud- ja mineraalaineterikas toiduaine, milles on organismile olulised aminohapped, E-vitamiinid ja mõned B-rühma vitamiinid.

Kamast saab valmistada kõikvõimalikke magusroogi. Kama sobib hästi nii maitsestamata jogurti, keefiri, hapupiima kui ka kohupiimaga. Kokandusportaalidest leiate inspiratsiooni, kuidas valmistada kamasmuutit, kamajäätist, kamapannkooke või kama-panna-cotta’t. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee