Lihaveisešašlõkk
Kiudainerikkad toidud
9. juuni 2014, 22:48

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Kerget teravust lisab veiselihast šašlõkile PEEDI-LÄÄTSESALAT KITSEJUUSTUGA.

Kogus: neljale

Koostisosad
SALAT
4 tk Keedetud peet (väike)
2 dl Beluga mustad läätsed
200 g Spargelkapsas
1 dl Petersell (hakitud)
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun (pressitud mahl)
0.5 tk Tšilli
2 küünt Küüslauk
1 suur peotäis Rukola
100 g Kitsejuust
Sool
Must pipar
LIHA
500 g Lihaveisešašlõkk

Valmistamine

Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda peaaegu pehmeks, jahuta. Sega kokku pool oliiviõli, sidrunimahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega kastmega. Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja ülejäänud oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soola ja pipraga. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Jaga kaunilt peale brokoliõisikud ja pudista peale kitsejuustu. Paku hõrgult kuuma liha kõrvale.