Kreveti, avokaado ja greibi salatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. mai 2014, 02:48

Kreveti, avokaado ja greibi salat

Värske, kerge ja mahlane salat krõbedate krevettidega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Ciabatta
3 sl Oliiviõli
3 tk Punane greip
3 tk Avokaado
200 g Salat (rukola, beebispinat, lambasalat)
400 g Keedetud tiigerkrevetid
1 dl Magus tšillikaste
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika või murra sai suuremateks tükkideks. Nirista peale 1 sl oliiviõli ja rösti 220-kraadises ahjus 10 minutit või grillil krõbedaks ja kuldpruuniks.

2. Koori greip, eralda sektoriteks ja eemalda sektoritelt kelme. Pigista ühe sektori mahl eraldi kaussi, tükelda ülejäänud väiksemaks. Koori ja viiluta avokaadod, nirista peale greibimahla.

3. Sega salatilehed greibitükkidega. Sega tšillikaste ja ülejäänud oliiviõli greibimahlaga. Maitsesta soola

ja pipraga.

4. Grilli krevetid kiiresti mõlemalt poolt ja tõsta salatile. Tõsta peale ka saiatükid ja nirista salat kastmega üle.