Halloumi ja arbuusi salat mündigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. mai 2014, 03:31

Halloumi ja arbuusi salat mündiga

Mahlase magusa arbuusi, soolaka juustu ja mündi põnev kooslus sobib esimeseks näljapeletamiseks grilli ümber oodates. Juustu võib grilli asemel ka pannil valmistada.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Rohelised oad
2 kg Arbuus
1 suur peotäis Münt (värsked lehed)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 sl Oliiviõli
400 g Halloumi
1 tk Gruusia leib

Valmistamine

1. Keeda oad soolakas vees 7–8 minuti jooksul pehmeks. Nõruta, kalla üle külma veega ja nõruta veel kord.

2. Lõika arbuus viiludeks ja viilud kolmnurkadeks. Sega arbuusiviilud ja oad. Sega hakitud mündilehed sidrunimahla ja oliiviõliga. Maitsesta soolaga.

3. Grilli õhukesteks viiludeks lõigatud halloumit paar minutit kummaltki poolt. Tõsta kuum juust salatile, nirista peale kaste ja serveeri röstitud gruusia leivaga.