Lihatoidu retseptid

Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitega 

Lia Virkus, 26. mai 2014, 02:58
Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitegaFoto: Jaan Heinmaa
Rabarberi, tšilli ja ingveriga marineeritud liha muudab hiinapärase vokiroa väga põnevaks ja maitsvaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 1 kuni 2 tundi marinaadis

Koostisosad
600 g Sealiha (välisfilee)
300 g Munanuudlid
1 tk Punane paprika
5 cm jupp Porrulauk
0.5 tk Tšilli
2 sl Õli (praadimiseks)
1 tk Laim
Koriander (värske, hakitud)
Seesamiseemned
RABARBERIMARINAAD
400 g Rabarber
3 suurt küünt Küüslauk
0.5 tk Tšilli
2 cm jupp Ingver
4 sl Pruun suhkur
3 sl Sojakaste

Valmistamine

1. Tükelda rabarber, küüslauk, tšilli koos seemnetega ja kooritud ingver ning purusta köögikombainis koos suhkru ja sojakastmega ühtlaseks püreeks.

2. Lõika seafilee ribadeks, sega marinaadiga ja lase 1–2 tundi maitsestuda.

3. Keeda munanuudleid mõni minut ja nõruta enamus keeduvedelikust ära (1 dl jäta alles).

4. Pruunista marinaadist puhastatud liharibad kuumal vokkpannil õlis ja tõsta ootele.

5. Tõsta pannile ribadeks lõigatud porru ja paprika ning hakitud tšilli ja pruunista minu jagu. Lisa keedetud munanuudlid, liharibad ja marinaad ning kuumuta kõik koos läbi. Vajadusel lisa pisut nuudlite keeduvett. Pigista roale laimist mahla peale ning puista vokiroog üle seesamiseemnete ja soovi korral ka hakitud koriandriga.