Kalaroog sibula ja tomatigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. mai 2014, 23:50

Kalaroog sibula ja tomatiga

Purustatud tomatid lisavad kalale mahlasust ja head maitset ning muudavad roa tervisepommiks. Kui oled küüslaugusõber, võid lisada koos sibulaga pannile ka mõne hakitud küüslauguküüne. Serveeri rooga keedetud kartulite või riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Kalafilee (nt värske või külmutatud heik)
2 tk Sibul (suur)
2 sl Õli
400 g Purustatud tomatid (konserv)
Sool
Must pipar
Aedtill

Valmistamine

1. Koori sibulad ning lõika viiludeks. Hauta sibulad pannil õlis väiksel tulel poolpehmeks. Lisa tomatikonserv ja keeda kastet keskmisel tulel 5 minutit.

2. Tõsta portsjontükkideks lõigatud kala kastme peale, riputa üle pipra ja soolaga. Kata pann kaanega ning hauta rooga väiksel tulel mõni minut.

3. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja puista üle hakitud tilliga.