Tiiu šokolaadi-juustukook mustikatega
Koostisosad
PÕHI
100 g Digestive'i küpsised
50 g Sulatatud või
400 g Tume šokolaad
3 dl Rõõsk koor 35%
250 g Maitsestamata toorjuust (näit. Philadelphia)
250 g Mascarpone
ŠOKOLAADIVAAP
3 sl Rõõsk koor 35%
50 g Tume šokolaad
KAUNISTAMISEKS
Mustikad
Valmistamine
1. Purusta küpsised. Vala peale sulatatud või ning sega läbi. Aseta lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhja küpsetuspaber. Suru küpsisevõimass tihedasti koogivormi põhjale, kata kinni ja pane külmkappi.
2. Murra šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata veevannis. (NB! šokolaadimassi ei tohi sattuda vett.)
Jahuta aeglaselt.
3. Vahusta kergelt koor ja juustud, kuni segu on mõnusalt kreemjas. Kalla juurde sulatatud šokolaad ja sega,
kuni mass muutub ühtlaseks. Tõsta segu lusikaga koogipõhjale. Kata vorm toidukilega ja aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks, veel parem järgmise päevani.
4. Eemalda juustukook vormist ja aseta serveerimistaldrikule. Vaaba valmistamiseks aja vahukoor väikeses nõus keema, tõsta tulelt ja sulata sisse šokolaad. Lase jahtuda ja nirista triipudena koogile. Kaunista mustikatega.
Kommentaarid (0)