Kiudainerikkad toidud

Krista maasika ja valge šokolaadi kook (1)

Krista Link, 12. mai 2014, 02:44
Krista maasika ja valge šokolaadi kookFoto: Jaan Heinmaa
Mu tütrel on sünnipäev suvel, maasikate kõrghooajal. Ja väikesed tüdrukud on ju ikka tehtud suhkrust ja jahust ja maasikavahust... Nii olen juba aastaid meisterdanud tema pidupäevaks maasikatega kooke-torte. Kui tütar sai viieseks, teatas ta, et aitab eksperimenteerimisest! Nüüdsest alates olgu sünnipäevakoogiks nimelt see, maasika ja valge šokolaadi tort. Nii sündiski. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive'i küpsised
70 g Või
1 sl Fariinsuhkur
KATE
300 g Maasikad
200 g Valge šokolaad
2 dl Rõõsk koor
250 g Paks hapukoor
KAUNISTAMISEKS
Kakaopulber
Maasikad

Valmistamine

1. Purusta küpsised, sega juurde sulatatud või ja fariinsuhkur. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja.

2. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Kata küpsisepõhi maasikatega.

3. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa kõvaks vahuks vahustatud koor. Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üle öö.

4. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega. Maasikate asemel sobivad ka teised värsked marjad. Et kook ikka hästi koos püsiks, kasuta topsides müüdavat paksu Saare Smetanat.