Helina kihiline jogurtitortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
12. mai 2014, 01:37

Helina kihiline jogurtitort

Et ema kooki süües kalorite pärast vähem muretseks, lähen talle külla jogurtitordiga. Kes veelgi enam saledat joont tahab hoida, võib valida dieetjogurtid (ka joogijogurtid sobivad, näiteks ananassi oma on väga hea!). Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
150 g Kaeraküpsised
6 sl Või
KATE
500 g Vanillipuding
760 g Mango-koorejogurt
250 g Maitsestamata jogurt
0.5 tk Sidrun
20 g Želatiin
1 dl Vesi
20 g Želatiin
1 dl Vesi
200 g Külmutatud vaarikad, mustad sõstrad ja punased sõstrad
KAUNISTAMISEKS
Tume šokolaad

Valmistamine

1. Kata vormi põhi ja küljed toidukilega, hiljem on mugav kooki kileservadest hoides vormist välja tõsta.

2. Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru vormi põhja. Tõsta vorm korraks sügavkülma, et põhi rutem hanguks.

3. Vala kaussi mangojogurtid ja lisa 50 g maitsestamata jogurtit. Paisuta želatiin 1 dl külmas vees ja sulata vesivannil. Nirista segades jogurtimassi hulka. Kalla mangojogurt küpsisepõhjale ja tõsta sügavkülma tarretuma, et saaks peagi ka teise kihi peale valada.

4. Pane teine jagu želatiinipulbrit veega paisuma. Nüüd sega kokku vanillipudingud, 200 g maitsestamata jogurtit, sidrunimahl ja kõige lõpuks marjad. Lisa vesivannil sulatatud želatiin, vala segu külmast võetud koogile ja tõsta tavalisse külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista šokolaadipuruga.