Helina kihiline jogurtitort
Koostisosad
PÕHI
150 g Kaeraküpsised
6 sl Või
KATE
500 g Vanillipuding
760 g Mango-koorejogurt
250 g Maitsestamata jogurt
0.5 tk Sidrun
20 g Želatiin
1 dl Vesi
20 g Želatiin
1 dl Vesi
200 g Külmutatud vaarikad, mustad sõstrad ja punased sõstrad
KAUNISTAMISEKS
Tume šokolaad
Valmistamine
1. Kata vormi põhi ja küljed toidukilega, hiljem on mugav kooki kileservadest hoides vormist välja tõsta.
2. Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru vormi põhja. Tõsta vorm korraks sügavkülma, et põhi rutem hanguks.
3. Vala kaussi mangojogurtid ja lisa 50 g maitsestamata jogurtit. Paisuta želatiin 1 dl külmas vees ja sulata vesivannil. Nirista segades jogurtimassi hulka. Kalla mangojogurt küpsisepõhjale ja tõsta sügavkülma tarretuma, et saaks peagi ka teise kihi peale valada.
4. Pane teine jagu želatiinipulbrit veega paisuma. Nüüd sega kokku vanillipudingud, 200 g maitsestamata jogurtit, sidrunimahl ja kõige lõpuks marjad. Lisa vesivannil sulatatud želatiin, vala segu külmast võetud koogile ja tõsta tavalisse külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista šokolaadipuruga.
Kommentaarid (0)